pierwiastek
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Stały bywalec
- Posty: 437
- Rejestracja: 03 kwie 2021, 21:36
- Podziękowania: 6 razy
- Otrzymane podziękowania: 253 razy
- Płeć:
Re: pierwiastek
\( \sqrt{2 \sqrt{7 \sqrt{2 \sqrt{7...} } } } = 2^{\frac{1}{2} + \frac{1}{8} + \frac{1}{32} + \ldots} \cdot 7^{\frac{1}{4} + \frac{1}{16} + \ldots} = 2^{\frac{1}{2} \cdot \frac{1}{1 - \frac{1}{4}}} \cdot 7^{\frac{1}{4} \cdot \frac{1}{1 - \frac{1}{4}}} = \sqrt[3]{28} \)