Równanie prostej

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Zibi123
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 101
Rejestracja: 19 sty 2021, 22:58
Podziękowania: 41 razy

Równanie prostej

Post autor: Zibi123 »

Znaleźć równanie prostej przechodzącej przez punkt \(A(2,1,-2)\) i równoległej do prostej \(\frac{x+1 }{2} = \frac{y-1}{3 } = \frac{z-2}{2} \)
Ostatnio zmieniony 10 lut 2023, 14:23 przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości: cała "matematyka" w kodzie i [tex] [/tex]
radagast
Guru
Guru
Posty: 17552
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7436 razy
Płeć:

Re: Równanie prostej

Post autor: radagast »

Zibi123 pisze: 10 lut 2023, 13:49 Znaleźć równanie prostej przechodzącej przez punkt A(2,1,-2) i równoległej do prostej \(\frac{x+1 }{2} = \frac{y-1}{3 } = \frac{z-2}{2} \)
\(\frac{x-2 }{2} = \frac{y-1}{3 } = \frac{z+2}{2} \)
ODPOWIEDZ