Wyznacz

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
avleyi
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 252
Rejestracja: 15 maja 2022, 13:41
Podziękowania: 302 razy
Otrzymane podziękowania: 1 raz
Płeć:

Wyznacz

Post autor: avleyi »

Niech \(W(x)=x^2+1\). Wyznacz \(W(W(x))\).
Ostatnio zmieniony 26 paź 2022, 20:35 przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości, cała matematyka w kodzie i [tex] [/tex]
Awatar użytkownika
Jerry
Expert
Expert
Posty: 3551
Rejestracja: 18 maja 2009, 09:23
Podziękowania: 51 razy
Otrzymane podziękowania: 1954 razy

Re: Wyznacz

Post autor: Jerry »

\(W(W(x))=W(x^2+1)=(x^2+1)^2+1=\ldots\)

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ