Termodynamika - studia

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
BabciaZdzisia
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 05 maja 2022, 18:24
Płeć:

Termodynamika - studia

Post autor: BabciaZdzisia »

Hej, dostałam przykładowe zadanie na kolokwium. Proszę o pomoc w rozwiązaniu, ponieważ na ćwiczeniach nie robiliśmy podobnych zadań.

Obliczyć pracę przemiany gazu której obrazem w układzie p-V są dwa odcinki linii prostej: 1-2 odcinek o parametrach p1=3[MPa] V1=0.4[m3] a koniec V2=0.7[m3], p2=0.9[MPa] a punkt 3 wyznaczony jest przez p3=0.9[MPa] V3=0.9[m3]. Obliczyć pracę bezwzględną techniczną i użyteczną jeśli ciśnienie otoczenia jest równe 1[bar].
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6271
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Termodynamika - studia

Post autor: korki_fizyka »

Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ