Oblicz całkę podwójną

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
alinaaa
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 42
Rejestracja: 01 kwie 2021, 17:54
Podziękowania: 29 razy
Płeć:

Oblicz całkę podwójną

Post autor: alinaaa »

\(\int_{}^{} \int_{}^{} (x-2y)^2dxdy\) gdzie \(D\) jest obszarem ograniczonym krzywymi \(xy=24\), \(y=24\), \(y=0\), \(x=24\), \(x=0\)
Ostatnio zmieniony 01 maja 2022, 22:23 przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zmiana tematu i postu: nie KRZYCZ, cała "matematyka" w [tex] [/tex]
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Re: Oblicz całkę podwójną

Post autor: kerajs »

\(\int_{}^{} \int_{}^{} (x-2y)^2dxdy=\int_{0}^{1} ( \int_{0}^{24} (x-2y)^2dy) dx+\int_{1}^{24} ( \int_{0}^{ \frac{24}{x} } (x-2y)^2dy) dx=...
\)
ODPOWIEDZ