Układ równań liniowych

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Januszgolenia
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1608
Rejestracja: 01 lip 2010, 10:44
Podziękowania: 1680 razy
Otrzymane podziękowania: 3 razy

Układ równań liniowych

Post autor: Januszgolenia »

Rozwiąż układ równań liniowych metodą redukcji macierzy.
\(\begin{cases}
x+y-t=1\\
2x-z+2t=2\\
x-y-z+2t=5
\end{cases}\)
Awatar użytkownika
panb
Expert
Expert
Posty: 5122
Rejestracja: 26 kwie 2010, 22:54
Lokalizacja: Nowiny Wielkie
Podziękowania: 19 razy
Otrzymane podziękowania: 2053 razy
Płeć:

Re: Układ równań liniowych

Post autor: panb »

Eqn2.gif
Eqn2.gif (4.6 KiB) Przejrzano 899 razy

Odpowiedź: \( \begin{cases} x=-3-y\\y\in\rr\\z=-16-2y\\t=-4\end{cases} \)

ODPOWIEDZ