Układ równań liniowych

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Januszgolenia
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1608
Rejestracja: 01 lip 2010, 10:44
Podziękowania: 1680 razy
Otrzymane podziękowania: 3 razy

Układ równań liniowych

Post autor: Januszgolenia »

Rozwiąż układ równań liniowych metoda redukcji macierzy.
\(\begin{cases}
-x+3y=-1\\
2x-5y=3\\
4x-9y=7
\end{cases}\)
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6272
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Układ równań liniowych

Post autor: korki_fizyka »

Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
Januszgolenia
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1608
Rejestracja: 01 lip 2010, 10:44
Podziękowania: 1680 razy
Otrzymane podziękowania: 3 razy

Re: Układ równań liniowych

Post autor: Januszgolenia »

Może mi to ktoś po prostu rozwiązać.
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Re: Układ równań liniowych

Post autor: kerajs »

\(\begin{cases}
-x+3y=-1\\
y=1\\
3y=3
\end{cases} \\
\begin{cases}
x=4 \\
y=1
\end{cases}


\)
Januszgolenia
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1608
Rejestracja: 01 lip 2010, 10:44
Podziękowania: 1680 razy
Otrzymane podziękowania: 3 razy

Re: Układ równań liniowych

Post autor: Januszgolenia »

Ale ja chciałem metodą redukcji macierzy.
Awatar użytkownika
panb
Expert
Expert
Posty: 5122
Rejestracja: 26 kwie 2010, 22:54
Lokalizacja: Nowiny Wielkie
Podziękowania: 19 razy
Otrzymane podziękowania: 2053 razy
Płeć:

Re: Układ równań liniowych

Post autor: panb »

Chcesz - masz.
Eqn6.png
Eqn6.png (6.26 KiB) Przejrzano 1089 razy
ODPOWIEDZ