Cześć wszystkim
Czy ktoś może podpowiedzieć jak się zabrać za takie zadanko:
będę bardzo wdzięczna za wszelkie wskazówki
Teoria obwodów
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
- SAPPHIRE8U
- Witam na forum
- Posty: 7
- Rejestracja: 08 gru 2020, 09:34
- Podziękowania: 2 razy
- Płeć:
-
- Expert
- Posty: 6272
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Re: Teoria obwodów
Myślę, że na elektrodzie Ci z tym pomożą:)
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
- SAPPHIRE8U
- Witam na forum
- Posty: 7
- Rejestracja: 08 gru 2020, 09:34
- Podziękowania: 2 razy
- Płeć:
-
- Expert
- Posty: 6272
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Re: Teoria obwodów
ad.2 Czwórników jest multum a dla mnie to filtr górnoprzepustowy typu \(\Pi\) , wygugluj sobie to pojęcie.
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
-
- Fachowiec
- Posty: 2963
- Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
- Podziękowania: 33 razy
- Otrzymane podziękowania: 1303 razy
- Płeć:
Re: Teoria obwodów
E tam, nie wiedzą. Liczyć im się nie chce. Mi zresztą także.
Ale aby nie być gołosłownym to:
Ad1. Moc (oczywiście że czynna, skoro obwód nie ma elementów biernych) na \(R_2\) będzie maksymalna gdy \(R_2=7 \frac{8}{11} \ k\Omega\)
Ad 2.
Może zamiast C, 2L pojawią się \(x_C=\omega C\) i \(x_L=\omega 2L\)?
Macierz Z dość prosto się wyznacza.
Ale aby nie być gołosłownym to:
Ad1. Moc (oczywiście że czynna, skoro obwód nie ma elementów biernych) na \(R_2\) będzie maksymalna gdy \(R_2=7 \frac{8}{11} \ k\Omega\)
Ad 2.
Może zamiast C, 2L pojawią się \(x_C=\omega C\) i \(x_L=\omega 2L\)?
Macierz Z dość prosto się wyznacza.