Znajdź odwrotność funkcji
\(y= \sqrt{log_2(x-3)}\)
Odwrotność funkcji
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Fachowiec
- Posty: 1608
- Rejestracja: 01 lip 2010, 10:44
- Podziękowania: 1680 razy
- Otrzymane podziękowania: 3 razy
- eresh
- Guru
- Posty: 16825
- Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
- Podziękowania: 6 razy
- Otrzymane podziękowania: 10382 razy
- Płeć:
Re: Odwrotność funkcji
\(\log_2(x-3)\geq 0\;\;\; \wedge \;\;\;x>3\\
x\geq 4\)
\(y=\sqrt{\log_2(x-3)}\\
y^2=\log_2(x-3)\\
2^{y^2}=x-3\\
x=2^{y^2}+3\\
g(x)=2^{x^2}+3\)
x\geq 4\)
\(y=\sqrt{\log_2(x-3)}\\
y^2=\log_2(x-3)\\
2^{y^2}=x-3\\
x=2^{y^2}+3\\
g(x)=2^{x^2}+3\)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę