Metoda clebscha ugięcie

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
praomu
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 15 mar 2015, 17:54
Płeć:

Metoda clebscha ugięcie

Post autor: praomu »

Cześć,
potrzebuję pomocy z obliczeniem ugięcia profilu zamkniętego o wymiarach 250x150x8 metodą clebscha. Stal S355.
Obciążenie Q=24525N =Q1=Q3
Obrazek
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6271
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Metoda clebscha ugięcie

Post autor: korki_fizyka »

Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
praomu
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 15 mar 2015, 17:54
Płeć:

Re: Metoda clebscha ugięcie

Post autor: praomu »

Niestety tak odpowiedz mi nie pomoże. Rozwiązałem zadanie, ale wynik mi się nie zgadza z MES, ugięcie wychodzi mi około 31mm, a według programu powinno być 3,2mm.
ODPOWIEDZ