Automatyka

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Aro189
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 05 kwie 2020, 12:28
Płeć:

Automatyka

Post autor: Aro189 »

Witam pomoze mi ktoś policzyć to zadanie???

A trzeba w nim policzyć transmitancję zastępczą układu poniżej

Prosiłbym krok po kroku bo póki co to moje pierwsze zadanie tego typu i jeszcze nie za bardzo to rozumiem

https://imgur.com/TzUR7Ed

Z góry dziękuje za pomoc
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6272
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Automatyka

Post autor: korki_fizyka »

Skoro jesteś tu 1x, to najpierw wypadało by zapoznać się z tym: https://forum.zadania.info/viewforum.php?f=6
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
Aro189
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 05 kwie 2020, 12:28
Płeć:

Re: Automatyka

Post autor: Aro189 »

Masz rację przepraszam
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Re: Automatyka

Post autor: kerajs »

Nie ma za co przepraszać. Nie zrobiłeś niczego niezgodnego z regulaminem.

Intryguje mnie dlaczego wstawiasz to zadanie, skoro już je rozwiązano tutaj : https://matematyka.pl/viewtopic.php?f=202&t=445376
Czegoś tam nie rozumiesz? A może nie wierzysz w jego poprawność?
Arek189
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 26 mar 2020, 17:11
Podziękowania: 1 raz

Re: Automatyka

Post autor: Arek189 »

Powiem ci że nie rozumiem

Nie rozumiem tej metody rozwiązywania

Jakbys był w stanie w inny sposób to zapisać byłbym wdzięczny

Chyba że nie ma innej metody wtedy przepraszam za kłopot
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Re: Automatyka

Post autor: kerajs »

Problem leży w tym, że nie można tej transmitancji wyliczyć znanymi Ci gotowcami, czyli wzorkami na proste układy ze sprzężeniem zwrotnym.
Nie będę nic tłumaczył skoro potrzebujesz opinii innej osoby, lecz obawiam się, że ani tutaj, ani na matematyka.pl, jej nie uzyskasz. Proponuję zatem forum elektroda.pl, gdzie są osoby które potrafią rozwiązać to zadanie.

I nie bój się pytać, jak czegoś nie rozumiesz.
Arek189
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 26 mar 2020, 17:11
Podziękowania: 1 raz

Re: Automatyka

Post autor: Arek189 »

Okej dziękuje
ODPOWIEDZ