Zadanie: Oblicz ekstremum funkcji:
a) postaci: f (x,y) = x - 3y - xy przy warunku x + y=6
b) postaci: f(x,y) = 5 - 3x - 2y przy warunku x^2 + 2y = 4
ZNAJDŹ EKSTREMUM FUNKCJI
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
ZNAJDŹ EKSTREMUM FUNKCJI
Proszę o pomoc w zadaniu:
Znajdź ekstremum funkcji f(x,y) = x^3 +3x^2 y - 6xy - 3y^2 - 15x - 15y.
Z góry dziękuję
Znajdź ekstremum funkcji f(x,y) = x^3 +3x^2 y - 6xy - 3y^2 - 15x - 15y.
Z góry dziękuję
ZNAJDŹ NAJWIĘKSZĄ I NAJMNIEJSZĄ WARTOŚĆ FUNKCJI
Proszę o pomoc w zadaniu:
Znaleźć największą i najmniejszą wartość funkcji f(x,y) = x^2 - y^2 w kole domkniętym x^2 + y^2 ≤1
z góry dziękuję
Znaleźć największą i najmniejszą wartość funkcji f(x,y) = x^2 - y^2 w kole domkniętym x^2 + y^2 ≤1
z góry dziękuję