Właśnie zamieściliśmy arkusze IV próbnej matury.
https://www.zadania.info/n/6362230
Do jutra (25 marca) do godz. 16 wszystkie posty na temat zadań i rozwiązań zadań z tych arkuszy będą usuwane.
Jeżeli macie wątpliwości co do poprawności treści zadań to piszcie na
supergolonkaMALPAzadania.info
IV próbna matura 2018 z zadania.info
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
- supergolonka
- Moderator
- Posty: 1869
- Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
- Otrzymane podziękowania: 29 razy
- Płeć:
- Kontakt:
- supergolonka
- Moderator
- Posty: 1869
- Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
- Otrzymane podziękowania: 29 razy
- Płeć:
- Kontakt:
-
- Czasem tu bywam
- Posty: 113
- Rejestracja: 17 sie 2017, 20:34
- Podziękowania: 34 razy
- Otrzymane podziękowania: 2 razy
- Płeć:
Czy w zadaniu 11 można powołać się na to, że skoro funkcja ma współczynnik przy najwyższej potędze dodatni i ma trzy różne pierwiastki (więc każdy z nich jest jednokrotny) to funkcja rośnie w przedziałach:
\((-\infty;P_{1}> , <P_2 ; + \infty)\) oraz maleje w \(<P_1;P_2>\)
gdzie \(P_1 \in (x_1;x_2) \wedge P_2 \in (x_2;x_3)\) + popularny wężyk do tego? Z tego wynika, że
\(f'(p)>0
f'(q)<0
f(r)'>0\)
więc ich iloczyn jest ujemny
\((-\infty;P_{1}> , <P_2 ; + \infty)\) oraz maleje w \(<P_1;P_2>\)
gdzie \(P_1 \in (x_1;x_2) \wedge P_2 \in (x_2;x_3)\) + popularny wężyk do tego? Z tego wynika, że
\(f'(p)>0
f'(q)<0
f(r)'>0\)
więc ich iloczyn jest ujemny