Rozwiąże mi ktoś to chcę wiedzieć czy dobrze zrobiłem ?

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Bartol
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 03 kwie 2017, 20:55
Płeć:

Rozwiąże mi ktoś to chcę wiedzieć czy dobrze zrobiłem ?

Post autor: Bartol »

korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6272
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

Pokaż swoje rozwiązania, to powiemy ci czy dobrze.
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2017, 22:41 przez korki_fizyka, łącznie zmieniany 1 raz.
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
Bartol
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 03 kwie 2017, 20:55
Płeć:

Post autor: Bartol »

1. prawdopodobnie zle 169KJ
2.1.8KW
2.11,25m
3.0,006m/s
Bartol
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 03 kwie 2017, 20:55
Płeć:

Post autor: Bartol »

Nie da sie edytować odpowiedzi ?
Jak coś to jest
1.
2.
3.
4.
Bartol
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 03 kwie 2017, 20:55
Płeć:

Post autor: Bartol »

dobrze czy nie ?
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6272
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

Znowu nie zrozumiałeś, prosiłem o rozwiązania a nie odpowiedzi.
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6272
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

Znowu nie zrozumiałeś, prosiłem o rozwiązania a nie odpowiedzi.
Zapoznaj się z tym: viewtopic.php?f=29&t=12617
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6272
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

1. 506,25 kJ
2. 1875 W
3. dobrze
4. brak danych co do rodzaju zderzenia
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
Bartol
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 03 kwie 2017, 20:55
Płeć:

Re: Rozwiąże mi ktoś to chcę wiedzieć czy dobrze zrobiłem ?

Post autor: Bartol »

A wytlumaczyl bys mi pierwsze zadanie ?
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6272
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

1. Praca = zmianie energii kinetycznej \(W= \Delta E_k = \frac{m}{2}(v_2^2 -v_1^2)\)
cały problem polega na zamianie jednostek tak aby wyszły dżule.
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ