TRYGONOMETRIA

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
mtworek98
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 167
Rejestracja: 24 lis 2015, 22:03
Podziękowania: 186 razy
Płeć:

TRYGONOMETRIA

Post autor: mtworek98 »

Cosinus kąta rozwartego \(\alpha\) jest równy \(-\frac{2}{3}\). Wyznacz wartości pozostałych funkcji trygonometrycznych tego kąta.
Awatar użytkownika
panb
Expert
Expert
Posty: 5122
Rejestracja: 26 kwie 2010, 22:54
Lokalizacja: Nowiny Wielkie
Podziękowania: 19 razy
Otrzymane podziękowania: 2053 razy
Płeć:

Post autor: panb »

\(\sin\alpha= \sqrt{1-\cos^2\alpha},\quad \tg \alpha = \frac{ \sin \alpha }{ \cos \alpha }\)
ODPOWIEDZ