Zadanie - wielomiany. POMOCY!

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
studentka25
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 9
Rejestracja: 08 lis 2013, 20:57
Podziękowania: 4 razy
Płeć:

Zadanie - wielomiany. POMOCY!

Post autor: studentka25 »

Dla jakich m wielomian W jest podzielny przez G?
a)\(W(x)=x^3+(m^2+1)x+3\) przez \(G(x)=x-1\) ciało Z
b)\(W(x)=x^3-(2m+1)x^2+ \frac{3}{2}x+m^2-4\) przez \(G(x)=x-2\) ciało Q
Awatar użytkownika
patryk00714
Mistrz
Mistrz
Posty: 8799
Rejestracja: 13 mar 2011, 12:28
Lokalizacja: Śmigiel
Podziękowania: 92 razy
Otrzymane podziękowania: 4450 razy
Płeć:

Post autor: patryk00714 »

skorzystaj ze schematu Hornera.
Otrzymałeś odpowiedź do umieszczonego zadania? Podziękuj autorowi za rozwiązanie!!

\(\exp (i \pi) +1=0\)
ODPOWIEDZ