Całka do sprawdzenia

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
piahu
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 21
Rejestracja: 24 lis 2011, 19:15
Podziękowania: 5 razy

Całka do sprawdzenia

Post autor: piahu »

\(\int \frac{1}{ \sqrt{x^3} }\)
Czy rozwiazaniem tej całki jest: \(\frac{-2}{ \sqrt{x} }\) ?
Awatar użytkownika
kamil13151
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1528
Rejestracja: 14 kwie 2011, 19:31
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 170 razy
Otrzymane podziękowania: 502 razy
Płeć:

Post autor: kamil13151 »

Tak, plus stała całkowania.
Awatar użytkownika
patryk00714
Mistrz
Mistrz
Posty: 8799
Rejestracja: 13 mar 2011, 12:28
Lokalizacja: Śmigiel
Podziękowania: 92 razy
Otrzymane podziękowania: 4450 razy
Płeć:

Post autor: patryk00714 »

P.s aby sprawdzic, czy wynik całkowania jest poprawny wystarczy obliczyc pochodna rozwiazaniia i sprawdzic czy otrzyma sie funkcje podcalkowa.
Otrzymałeś odpowiedź do umieszczonego zadania? Podziękuj autorowi za rozwiązanie!!

\(\exp (i \pi) +1=0\)
ODPOWIEDZ