ulamek dziesietny

Co wam tylko przyjdzie do głowy.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Awatar użytkownika
patryk00714
Mistrz
Mistrz
Posty: 8799
Rejestracja: 13 mar 2011, 12:28
Lokalizacja: Śmigiel
Podziękowania: 92 razy
Otrzymane podziękowania: 4450 razy
Płeć:

ulamek dziesietny

Post autor: patryk00714 »

Witam! Czy jest jakis zloty srodek, aby wytlumaczyc uczniom co to jest ulamek dziesietny? Jakie zadania z nimi robic na poczatku? Pomoze ktos? Bo nie wiem, czy moja lekcja bedzie efektywna :)
Otrzymałeś odpowiedź do umieszczonego zadania? Podziękuj autorowi za rozwiązanie!!

\(\exp (i \pi) +1=0\)
Awatar użytkownika
kacper218
Expert
Expert
Posty: 4080
Rejestracja: 02 paź 2009, 14:33
Lokalizacja: Radzymin
Podziękowania: 7 razy
Otrzymane podziękowania: 1382 razy
Płeć:

Post autor: kacper218 »

z jakich podręczników korzystasz? :-)
ułamek dziesiętny tłumacz jako ułamek zwykły o mianowniku 10,100,1000...
wykorzystujemy nasz system dziesiętny do tego. też warto o tym wspomnieć:-)
Pomogłem? Daj plusika :D
Masz pytania? Napisz priv
Przepisywanie prac do \(\LaTeX- a\)

Korepetycje Radzymin i okolice. :)
Awatar użytkownika
denatlu
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1107
Rejestracja: 10 mar 2012, 12:35
Lokalizacja: Lublin
Podziękowania: 145 razy
Otrzymane podziękowania: 344 razy
Płeć:

Post autor: denatlu »

patryk00714 pisze:zloty srodek, aby wytlumaczyc
pokazać na 10 sposobów jak to cacko wygląda
gg: 4987844
Spoiler
.\begin{cases} x \\ y \\ z \end{cases} - układ równań
\frac{}{} - ułamek
\sqrt{} - pierwiastek
ODPOWIEDZ