politechnika wrocławska- analiza 1a (II lista)

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
spryciara
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 17
Rejestracja: 27 mar 2008, 23:20

Post autor: spryciara »

Zad.1 Korzystając z wykresu funkcji y= "pierwiastek z x" naszkicuj wykres fukncji
y= /2-x/ (/.../- pierwiastek)

Zad.2 Znaleźć funkcje odwrotne do fukncji:
a) f(x)= 3- "pierwiastek trzeciego stopnia z x+2"
b) f(x)= x^6sgnx
c) f(x)= log(x+2)
d) f(x)= [log(przy podstawie 2)(x+1)]^3

Zad.3 Obliczyc wartości wyrażeń:
a) tg(arc cos1/2)
b) sin(arcsin3/5+ arcsin8/17)
c) sin(arctg1+ arctg2)

Zad.4 Naszkicować wykresy fukncji
a) y= sin(arcsinx)
b) y= arcsin(sinx)
c) y=cos(arcsinx)
d) y=cos(2arccosx)

Dziękuję za rozwiązania:)
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1869
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: supergolonka »

ODPOWIEDZ