Wyrażenie algebraiczne

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
MDaniel8
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 10 sty 2012, 20:26

Wyrażenie algebraiczne

Post autor: MDaniel8 »

\((2x-1)^2-(2x-1)(1+2x)-(2x+1)^2\)

Następnym razem taki temat wyląduje w Śmietniku- tytuł, brak LATEXa
radagast
Guru
Guru
Posty: 17552
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7436 razy
Płeć:

Post autor: radagast »

MDaniel8 pisze:\((2x-1)^2-(2x-1)(1+2x)-(2x+1)^2\)

Następnym razem taki temat wyląduje w Śmietniku- tytuł, brak LATEXa
No i jeszcze polecenia brak
irena
Guru
Guru
Posty: 22300
Rejestracja: 10 paź 2009, 19:08
Otrzymane podziękowania: 9858 razy
Płeć:

Post autor: irena »

\(=(2x-1+2x+1)(2x-1-2x-1)-(4x^2-1)=4x\cdot(-2)-4x^2+1=-4x^2-8x+1\)
ODPOWIEDZ