Nazwy pojazdów

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
kwiatek1414
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 188
Rejestracja: 11 wrz 2010, 22:34
Podziękowania: 7 razy

Nazwy pojazdów

Post autor: kwiatek1414 »

Czy potrafisz odgadnać jakie to słowa? Wszystkie dotyczą pojazdów. Niektóre litery są podobne. W miejsce pozostałych liter zaznaczone sa tylko ich osie symetrii.



R+I-R

III+-IS

S-II-R

III+I+I+R

I - oś symetrii
kwiatek1414
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 188
Rejestracja: 11 wrz 2010, 22:34
Podziękowania: 7 razy

Nazwy pojazdów

Post autor: kwiatek1414 »

Czy potrafisz odgadnać jakie to słowa? Wszystkie dotyczą pojazdów. Niektóre litery są podobne. W miejsce pozostałych liter zaznaczone sa tylko ich osie symetrii.
Bez tytułu.gif
Bez tytułu.gif (3.03 KiB) Przejrzano 1009 razy
wsl1993_
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 936
Rejestracja: 07 maja 2009, 20:52
Podziękowania: 268 razy
Otrzymane podziękowania: 189 razy
Płeć:

Re: zadanie

Post autor: wsl1993_ »

1.Rower
2.Skuter
\(\ge\)Pomogłem? Kliknij ł\(\alpha\)pkę w górę! ;)\(\le\)
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6589
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1119 razy
Płeć:

Post autor: anka »

W tym ostatnim nie ma czasem A zamiast tego R?
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
Awatar użytkownika
ewelawwy
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2057
Rejestracja: 16 kwie 2010, 15:32
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 2 razy
Otrzymane podziękowania: 910 razy
Płeć:

Post autor: ewelawwy »

ROWER
AUTOBUS
SKUTER

a ostatniego nie widzę.... ;)
popróbuj sam/a
podpowiedź:
litery z osią sym "|" to: A,M,T,U,W
z osią "+" : H, I, O
z osią "-" : B,C,D,E,K
chyba żadnej nie zgubiłam ;)
ODPOWIEDZ