Równania

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
aaasiuniaaaa
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 36
Rejestracja: 16 mar 2009, 23:14
Podziękowania: 9 razy

Równania

Post autor: aaasiuniaaaa »

Oblicz:

1) logsin10°logsin20°logsin30°...logsin80°logsin90°=

2) logtg10°logtg15°logtg20°logtg25°....logtg80°logtg85°=

Błagam pomóżcie :)
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6589
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1119 razy
Płeć:

Post autor: anka »

1) =0
bo logsin90=log1=0

2)=0
bo logtg45=log1=0
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
aaasiuniaaaa
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 36
Rejestracja: 16 mar 2009, 23:14
Podziękowania: 9 razy

Post autor: aaasiuniaaaa »

Wydawało mi się to zbyt proste, ale skoro sama tak nie myśle to coś w tym musi być :) Dzięki bardzo za potwierdzenie wyniku :) Pozdrawiam :*
ODPOWIEDZ