Pomocy z policzeniem trzech granic.

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
jacapraca1155
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 07 lut 2024, 18:02
Płeć:

Pomocy z policzeniem trzech granic.

Post autor: jacapraca1155 »

Obrazek
Awatar użytkownika
Jerry
Expert
Expert
Posty: 3610
Rejestracja: 18 maja 2009, 09:23
Podziękowania: 52 razy
Otrzymane podziękowania: 1975 razy

Re: Pomocy z policzeniem trzech granic.

Post autor: Jerry »

Wątek założony nieregulaminowo! Przepisz treści w kodzie - pomożemy!
Dla zachęty:
c) \(\Lim_{x\to+\infty}\frac{e^{1\over x}-1}{{1\over x}}=\left[{0\over0}\right]\nad{\text{H}}{=}\Lim_{x\to+\infty}\frac{-{1\over x^2}e^{1\over x}}{-{1\over x^2}}=1\)

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ