częstotliwość rezonansowa

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
dupablada
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 18 gru 2020, 23:24
Płeć:

częstotliwość rezonansowa

Post autor: dupablada »

Oblicz częstotliwość rezonansową gdy L= 2[µH] i C=5[pF]. Wynik w [Mhz]
Obrazek
dupablada
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 18 gru 2020, 23:24
Płeć:

Re: częstotliwość rezonansowa

Post autor: dupablada »

dupablada pisze: 18 gru 2020, 23:28 Oblicz częstotliwość rezonansową gdy L= 2[µH] i C=5[pF]. Wynik w [Mhz]
Obrazek https://imgur.com/a/0J7UWuA
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6272
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: częstotliwość rezonansowa

Post autor: korki_fizyka »

W czym problem :?:
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ