Jednakowe oporniki o oporach R każdy połączono jak na rysunku. Oblicz opór zastępczy układu między punktami A i B oraz B i C.
https://ibb.co/tB2gdhL
Oblicz opór zastępczy układu
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Expert
- Posty: 6271
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Zwróć uwagę na pkty 6 i 9. regulaminu: viewtopic.php?f=29&t=12617
\(R_{AB} = \frac{3R}{5}\) połączenie równoległe
\(R_{BC} = \frac{11R}{15}\) połączenie mieszane
\(R_{AB} = \frac{3R}{5}\) połączenie równoległe
\(R_{BC} = \frac{11R}{15}\) połączenie mieszane
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
-
- Expert
- Posty: 6271
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Ja za takie "pisanie", że \(\frac{4}{3} R = \frac{3}{4} R\) stawiałem pałę, bo to jest kompletny brak myślenia
kolejny błąd w następnej linijce: \(R_B = \frac{3}{4} R + 2R\)
kolejny błąd w następnej linijce: \(R_B = \frac{3}{4} R + 2R\)
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl