Pomocy !!!

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
zadanko33335
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 13
Rejestracja: 10 lut 2017, 15:47
Podziękowania: 9 razy

Pomocy !!!

Post autor: zadanko33335 »

może ktoś wie jak to zrobić ?
Załączniki
3
3
888888888888888.png (5.77 KiB) Przejrzano 1636 razy
1,2
1,2
55555555555555555555.png (17.62 KiB) Przejrzano 1636 razy
Galen
Guru
Guru
Posty: 18457
Rejestracja: 17 sie 2008, 15:23
Podziękowania: 4 razy
Otrzymane podziękowania: 9161 razy

Post autor: Galen »

\(log_3(3,24)=4-2m\\2m=4-log_3(3,24)\;/:2\\m=2-\frac{1}{2}log_3(3,24)=2-log_3 \sqrt{3,24}=2-log_3(1,8)\)
\(m=log_33^2-log_31,8\\m=log_3 \frac{9}{1,8}=log_35\)
Wszystko jest trudne,nim stanie się proste.
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6271
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ