Obliczanie granic

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Mixons
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 14
Rejestracja: 02 paź 2016, 21:44
Podziękowania: 10 razy

Obliczanie granic

Post autor: Mixons »

Oblicz granicę.
\(\Lim_{x\to-\infty} ( \sqrt{2x+x^2} +x)\)
michal486
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 39
Rejestracja: 20 wrz 2016, 11:25
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 14 razy
Płeć:

Post autor: michal486 »

pomnóż razy sprzężenie, tzn. :
\(\cdot \frac{ \sqrt{2x+x^2} - x }{\sqrt{2x+x^2} - x}\)
michal486
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 39
Rejestracja: 20 wrz 2016, 11:25
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 14 razy
Płeć:

Post autor: michal486 »

jak masz pytania to śmiało.
ODPOWIEDZ