Diament...
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Rozkręcam się
- Posty: 55
- Rejestracja: 04 gru 2008, 18:52
- Lokalizacja: Sanok
-
- Stały bywalec
- Posty: 318
- Rejestracja: 06 mar 2008, 19:39
-
- Czasem tu bywam
- Posty: 137
- Rejestracja: 21 mar 2008, 17:31
- Lokalizacja: Ruszcza/Sandomierz
Ale jestem zły! Ta stereometria rzeczywiście prosta.. Eh, ja założyłem, że lepiej będzie powalczyć z prawdopodobieństwem no i wywalczyłem tyle, że zrobiłem dobrze podpunkt A i wsio. W B i C są błędy. Zad 7 sobie trochę olałem, wyliczyłem z tw. sinusów boki i Pp. A teraz jak policzyłem to wyszły mi takie objętości:
\(\frac{8a^{2}sin \beta sin \gamma d}{162sin( \beta+ \gamma)}\)
\(\frac{19a^{2}sin \beta sin \gamma d}{162sin( \beta+ \gamma)}\)
Ehhh...
\(\frac{8a^{2}sin \beta sin \gamma d}{162sin( \beta+ \gamma)}\)
\(\frac{19a^{2}sin \beta sin \gamma d}{162sin( \beta+ \gamma)}\)
Ehhh...
-
- Stały bywalec
- Posty: 318
- Rejestracja: 06 mar 2008, 19:39
-
- Rozkręcam się
- Posty: 55
- Rejestracja: 04 gru 2008, 18:52
- Lokalizacja: Sanok
Jak czachur.czachur pisze:Ale jestem zły! Ta stereometria rzeczywiście prosta.. Eh, ja założyłem, że lepiej będzie powalczyć z prawdopodobieństwem no i wywalczyłem tyle, że zrobiłem dobrze podpunkt A i wsio. W B i C są błędy. Zad 7 sobie trochę olałem, wyliczyłem z tw. sinusów boki i Pp. A teraz jak policzyłem to wyszły mi takie objętości:
\(\frac{8a^{2}sin \beta sin \gamma d}{162sin( \beta+ \gamma)}\)
\(\frac{19a^{2}sin \beta sin \gamma d}{162sin( \beta+ \gamma)}\)
Ehhh...
-
- Stały bywalec
- Posty: 318
- Rejestracja: 06 mar 2008, 19:39
czyli moja sytuacja prezentuje sie nastepujaca:
pierwsze 5 zadan bezbledne wyniki - 60pkt
6 zadanie źle, raczej 0pkt, choc moze rzucą ze 2,3 bo niby wszystkie podpunkty zrobilam )
7 zadania, gdzies drobny blad, bo mianownik mam o polowe za maly, moze przy polu podstawy zapomnialam 1/2 :/ ...
- mysle ze jakies 15 pkt minimum powinno byc....
daje to 75%, zeby gdzies tylko za zapis tych pierwszych 5 zadan nie odjeli za duzo....
i tak na styk przejde... moze... i trzeba sie dobrze przygotowac do finalu bo warto powalczyc )
pierwsze 5 zadan bezbledne wyniki - 60pkt
6 zadanie źle, raczej 0pkt, choc moze rzucą ze 2,3 bo niby wszystkie podpunkty zrobilam )
7 zadania, gdzies drobny blad, bo mianownik mam o polowe za maly, moze przy polu podstawy zapomnialam 1/2 :/ ...
- mysle ze jakies 15 pkt minimum powinno byc....
daje to 75%, zeby gdzies tylko za zapis tych pierwszych 5 zadan nie odjeli za duzo....
i tak na styk przejde... moze... i trzeba sie dobrze przygotowac do finalu bo warto powalczyc )
-
- Stały bywalec
- Posty: 318
- Rejestracja: 06 mar 2008, 19:39
-
- Czasem tu bywam
- Posty: 137
- Rejestracja: 21 mar 2008, 17:31
- Lokalizacja: Ruszcza/Sandomierz
-
- Stały bywalec
- Posty: 318
- Rejestracja: 06 mar 2008, 19:39
-
- Rozkręcam się
- Posty: 55
- Rejestracja: 04 gru 2008, 18:52
- Lokalizacja: Sanok
-
- Stały bywalec
- Posty: 318
- Rejestracja: 06 mar 2008, 19:39
-
- Rozkręcam się
- Posty: 55
- Rejestracja: 04 gru 2008, 18:52
- Lokalizacja: Sanok
-
- Stały bywalec
- Posty: 318
- Rejestracja: 06 mar 2008, 19:39
-
- Stały bywalec
- Posty: 318
- Rejestracja: 06 mar 2008, 19:39
-
- Czasem tu bywam
- Posty: 137
- Rejestracja: 21 mar 2008, 17:31
- Lokalizacja: Ruszcza/Sandomierz