Przeksztacenia liniowe-podprzestrzenie

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Ewelinaaa
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 36
Rejestracja: 03 gru 2011, 14:31
Podziękowania: 25 razy
Płeć:

Przeksztacenia liniowe-podprzestrzenie

Post autor: Ewelinaaa »

1.Znajdź wszystkie przekształcenia liniowe \(T: R^7 -> R^7\) takie, że \(Im(T)=Ker(T)\). Odpowiedź uzasadnij.
2. Niech \(U,V,Z\) będą podprzestrzeniami liniowymi przestrzeni \(V\). Uzasadnij, że jeśli \((U \cap W)=Z\) to \(dimU+dimW=dimV+dimZ\).
ODPOWIEDZ