Wyznaczyć iloczyn kartezjański AxB oraz BxA dla następujących zbiorów A i B :
a.) \(A= \left\{ x \in R : x<3 \vee x > 4 \right\}\) , \(B= \left\{ x \in R : \left( y-6\right)^2>0 \right\}\)
b.) \(A= \left\{ x \in R : 3 \le x \le 4 \vee 5<x \le 6}\) ,\(B = \left\{ x \in R:1 \le 1<x<6 \vee 8<x \le 9 \right\}\)
c.) \(A= \left\{ x:x \in N \wedge 1<x<10 \right\}\) , \(B= \left\{t \in R:4 \le 4<7 \right\}\)
Studenci proszą o pomoc
Iloczyn Kartezjański
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij