A może technik dentystyczny...

O wszystkim i o niczym.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
criquete
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 6
Rejestracja: 14 mar 2011, 17:20
Płeć:

A może technik dentystyczny...

Post autor: criquete »

Hej! Mam straszny dylemat nad wyborem studiów. Nigdy dokładnie nie wiedziałam, gdzie chcę iść po szkole licealnej. Chodziłam do liceum o profilu biol-chem i kocham rysować ♥(ale nie znaczy to, że mi to idealnie wychodzi), jednak chciałam to wszystko połączyć i znaleźć jakiś kierunek z tym związany. No i wymyśliłam technika dentystycznego - dla niektórych protetyk. Z tego co przeglądałam na stronkach to mnie przeraził np. próg punktowy w Warszawie, na jedno miejsce ponad 30 osób... Zdawałam biol i chemię, ale chemia coś mi nie najlepiej poszła. Dlatego mam takie pytanie dla tych co studiują ten kierunek albo są obeznani: na jaką uczelnię stacjonarną i państwową jest łatwiej się dostać na ten kierunek? Czy wszędzie tak ciężko się dostać? Bardzo byłabym wdzięczna także o opinię. Pzdr ;) :roll: :idea:
Awatar użytkownika
alexx17
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2084
Rejestracja: 27 mar 2011, 21:34
Lokalizacja: Szczecin
Podziękowania: 38 razy
Otrzymane podziękowania: 937 razy
Płeć:

Post autor: alexx17 »

Kilka linków o ile już ich nie "przeleciałaś" :).

Kod: Zaznacz cały

http://www.uczelnie.info.pl/index.php?mod=zawody&id=41&zawod=Technik%20dentystyczny&ks=1#komentarze
http://kierunkistudiow.pl/rekrutacja/progi_punktowe_na_uczelniach_medycznych_-_rekrutacja_2010/2011.html
Większą rozkminę możesz uskuteczniać na forach uczelni, o ile je mają. Tam się wszystkiego dowiesz.
criquete
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 6
Rejestracja: 14 mar 2011, 17:20
Płeć:

Re: A może technik dentystyczny...

Post autor: criquete »

No to próbuję szukać szczęścia w Łodzi ;D
maneta
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 4
Rejestracja: 26 lis 2013, 23:02
Płeć:

Post autor: maneta »

Ale pytasz o szkoły, czy o zarobki ? Technik dentystyczny zwykle biedy nie klepie :)
aśka1234
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 14 lut 2014, 21:24
Płeć:

Re:

Post autor: aśka1234 »

zidano pisze:a jak sprawa wygląda w stolicy ?
Teraz otworzyli w Szkolę Policealnej OMEGA kierunek technik dentystyczny. Jest tam bardzo wysoki poziom nauczania. Poza tym mają świetnych nauczycieli (zresztą jak na każdym kierunku) i doskonale wyposażone laboratorium. Kończąc ten kierunek masz pewną, dobrze płatna pracę. Technik dentystyczny jest teraz w cenie :)
monik01
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 16 maja 2014, 14:58

Re: A może technik dentystyczny...

Post autor: monik01 »

Witam!
Od 7 lat jestem technikiem dentystycznym i pracuję w zawodzie, w pracowni w Łodzi, niedługo zamierzam otworzyć własną pracownię, staram się o środki unijne na start ;-)
Skończyłam naukę na Wydziale Techniki Dentystycznej w Zgierzu i z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że dobrze i solidnie szkoła przygotowuje do zawodu. Z tego co się orientuje większość absolwentów tej szkoły pracuje w tym zawodzie.
Czasami po latach spotykamy się na jakiś szkoleniach, czy zjazdach, wtedy na luzie wspominamy sobie szkolne czasy ;-).
Szczerze odradzam szkołę typu "omega" moja koleżanka tam się wybrała i szybko zrezygnowała, co innego obiecują, a w rzeczywistości jest co innego.
Pozdrawiam
Monika
pawelmat33
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 28 sie 2014, 14:17

Re: A może technik dentystyczny...

Post autor: pawelmat33 »

Zeby się dostać na ten kierunek musisz miec bardzo dobre wyniki z matury, tam jest bardzo dużo chetnych na jedno miejsce.
DorotaKa
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 9
Rejestracja: 09 gru 2015, 17:22

Re: A może technik dentystyczny...

Post autor: DorotaKa »

myślę że musisz sam podjąć decyzję...co najbardziej chciałbyś w życiu robić...:)
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6271
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

ani już wiedzą, bo pisali te posty ponad rok temu :)
a ty się bawisz w archeologa ?
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ