liczby zespolone - rozwiązanie równania

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
watadam
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 7
Rejestracja: 10 lut 2024, 10:07
Podziękowania: 5 razy

liczby zespolone - rozwiązanie równania

Post autor: watadam »

Znaleźć rozwiązanie równania:
\frac{iz-4}{(1-i)z-(2-i)}=z
watadam
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 7
Rejestracja: 10 lut 2024, 10:07
Podziękowania: 5 razy

Re: liczby zespolone - rozwiązanie równania

Post autor: watadam »

hmm, chyba mi coś nie wyszło z kodem:(
miało być
w liczniku: iz-4
w mianowniku: (1-i)z-(2-i)
i to jest równe z
Awatar użytkownika
Jerry
Expert
Expert
Posty: 3546
Rejestracja: 18 maja 2009, 09:23
Podziękowania: 51 razy
Otrzymane podziękowania: 1950 razy

Re: liczby zespolone - rozwiązanie równania

Post autor: Jerry »

Kod: Zaznacz cały

[tex]\frac{iz-4}{(1-i)z-(2-i)}=z[/tex]
daje
\(\frac{iz-4}{(1-i)z-(2-i)}=z\)

Zobacz

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ