Matura czerwiec 2023

O wszystkim, co jest związane z maturą, linki do zadań, komentarze i inne przemyślenia.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
abor
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 12 kwie 2010, 15:00
Podziękowania: 3 razy

Matura czerwiec 2023

Post autor: abor »

Ma ktoś zadania i rozwiązania do rozszerzonej w terminie dodatkowym?
Awatar użytkownika
Jerry
Expert
Expert
Posty: 3543
Rejestracja: 18 maja 2009, 09:23
Podziękowania: 51 razy
Otrzymane podziękowania: 1948 razy

Re: Matura czerwiec 2023

Post autor: Jerry »

Awatar użytkownika
Jerry
Expert
Expert
Posty: 3543
Rejestracja: 18 maja 2009, 09:23
Podziękowania: 51 razy
Otrzymane podziękowania: 1948 razy

Re: Matura czerwiec 2023

Post autor: Jerry »

Dziś mam trochę więcej czasu... Moje odpowiedzi:
Zadanie 1
\(a-b=2023\)
Zadanie 2
\(n=9\)
Zadanie 3
Ze schematu Bernoulli'ego: \(p(A)\approx0,97\)
Zadanie 4
\(x_0=2,\ y=17x-16\)
Zadanie 5
Dowód np. z: \({a^2+{8\over a}+{8\over a}\over3}\ge\sqrt[3]{a^2\cdot{8\over a}\cdot{8\over a}}\)
Zadanie 6
Jeśli \(|BP|=x>0\), to \(|AC|=3x=|BC|\)
Zadanie 7
\(D_Z=(-\infty;-2)\cup(4;+\infty),\ x=6\)
Zadanie 8
\(x\in\left\{-{5\pi\over12},\ -{\pi\over8},\ -{\pi\over12},\ {\pi\over4},\ {3\pi\over8}\right\}\)
Zadanie 9
\(P_\Delta=20\)
Zadanie 10
\(m\in(-4-2\sqrt6;0)\cup\left(0;{1\over9}\right)\)
Zadanie 11
\((a,b,c)=(1,3,9)\)
Zadanie 12
\(|AB|=2\sqrt{10},\ |BC|=3\sqrt6,\ |CD|=\sqrt{10},\ |DA|=2\sqrt6\)
Zadanie 13
\(V(h)=-2h^3+2d^2h,\ h\in(0;d),\ V_\max=V\left({\sqrt3\over3}d\right)={4\sqrt3\over9}d^3\)
Pozdrawiam
abor
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 12 kwie 2010, 15:00
Podziękowania: 3 razy

Re: Matura czerwiec 2023

Post autor: abor »

Dziękuję za link do zadań, no i za odpowiedzi też.
Awatar użytkownika
Jerry
Expert
Expert
Posty: 3543
Rejestracja: 18 maja 2009, 09:23
Podziękowania: 51 razy
Otrzymane podziękowania: 1948 razy

Re: Matura czerwiec 2023

Post autor: Jerry »

Po moderacji (7 sierpnia 2023, bez komentarza) linku z mojego pierwszego posta - drugi wygląda "dziwnie". Nie wystarczyłoby w osobnym poście podać link do materiałów naszego portalu?

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ