Funkcja
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
- eresh
- Guru
- Posty: 16825
- Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
- Podziękowania: 6 razy
- Otrzymane podziękowania: 10382 razy
- Płeć:
Re: Funkcja
\(f(x)=\frac{2x-3}{(2x-3)^2}\\
D_f=\mathbb{R}\setminus\{\frac{3}{2}\}\\
D_g=\mathbb{R}\\
D_g\neq D_f\\
\)
funkcje nie są równe
Ostatnio zmieniony 06 maja 2023, 14:45 przez eresh, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawka błędu
Powód: poprawka błędu
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę
- eresh
- Guru
- Posty: 16825
- Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
- Podziękowania: 6 razy
- Otrzymane podziękowania: 10382 razy
- Płeć:
Re: Funkcja
Tak, tylko ja tam jakimś cudem widziałam inny wzór funkcji. Już poprawiam. Masz rację, nie są równe
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę