Help me

O wszystkim i o niczym.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
comie
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 27 kwie 2023, 09:49
Płeć:

Help me

Post autor: comie »

let \(A = \{x \in \rr|3x + 2 ≤ 14\}\) and \(B = [3m + 2; +∞)\). Find \(m\) to \(A∩B ≠Ø\).
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2023, 10:08 przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Post fix, all the "math" in the code and [tex][/tex]
Awatar użytkownika
Jerry
Expert
Expert
Posty: 3540
Rejestracja: 18 maja 2009, 09:23
Podziękowania: 51 razy
Otrzymane podziękowania: 1946 razy

Re: Help me

Post autor: Jerry »

\(A=(-\infty;4]\So \left(A\cap B=[3m+2;4]\ne\emptyset\iff 3m+2\le4\iff m\le{2\over3}\right)\)

I greet You
comie
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 27 kwie 2023, 09:49
Płeć:

Re: Help me

Post autor: comie »

Thanks for your answer.
ODPOWIEDZ