Charakterystyka częstotliwościowa wzmacniacza szerokopasmowego (amplitudowa i fazowa) z osią częstotliwości narysowaną w skali
logarytmicznej
Czy ktoś byłby w stanie podpowiedzieć mi jak powinnam to narysować? Mam z tym spory problem. Na dole załączam tabele i dane.
Charakterystyka wzmacniacza
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Stały bywalec
- Posty: 375
- Rejestracja: 31 maja 2019, 19:32
- Podziękowania: 346 razy
- Otrzymane podziękowania: 95 razy
-
- Fachowiec
- Posty: 1635
- Rejestracja: 01 sty 2021, 09:38
- Podziękowania: 3 razy
- Otrzymane podziękowania: 424 razy
Re: Charakterystyka wzmacniacza
Na osi poziomej
- \( log(f)\) i punkty odpowiadające dolnej częstotliwości granicznej \( f_{d} = \log(10) = 1.\) i górnej częstotliwości granicznej \( f_{g} = \log(100000) = 5.\)
Na osi poziomej i pionowej
- górna granica wzmocnienia napięciowego \( k_{u} = 20\log \left(\frac{U_{wy}}{U_{we}}\right) dB.\)
- szerokość pasma przenoszenia \( B = f_{g} - f_{d}.\)
-charakterystyka amplitudowo - fazowa \( k_{u}(f) , \phi(f):\)
- \( log(f)\) i punkty odpowiadające dolnej częstotliwości granicznej \( f_{d} = \log(10) = 1.\) i górnej częstotliwości granicznej \( f_{g} = \log(100000) = 5.\)
Na osi poziomej i pionowej
- górna granica wzmocnienia napięciowego \( k_{u} = 20\log \left(\frac{U_{wy}}{U_{we}}\right) dB.\)
- szerokość pasma przenoszenia \( B = f_{g} - f_{d}.\)
-charakterystyka amplitudowo - fazowa \( k_{u}(f) , \phi(f):\)