Planimetria i logarytmy

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Przemek
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 31
Rejestracja: 28 wrz 2008, 10:18

Planimetria i logarytmy

Post autor: Przemek » 30 wrz 2008, 18:45

1.Dany jest trójkąt prostokątny ABC, w którym 30 = BC , 40 = AC , 50 = AB . Punkt W jest
środkiem okręgu wpisanego w ten trójkąt. Okrąg wpisany w trójkąt ABC jest styczny do boku
AB w punkcie M. Oblicz długość odcinka CM.

http://img141.imageshack.us/my.php?imag ... 401yx6.png



2. Jak narysować na podstawie wykresu funkcji \(log_3 x\) : \(log_3 (2x)\) i \(log_3 (x/4)\)

Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1843
Rejestracja: 06 mar 2008, 11:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:

Post autor: supergolonka » 30 wrz 2008, 23:31