Podane wektory uzupełnić do baz ortogonalnych wskazanych przestrzeni euklidesowych

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
narusia
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 31
Rejestracja: 25 lis 2021, 15:28
Podziękowania: 8 razy
Płeć:

Podane wektory uzupełnić do baz ortogonalnych wskazanych przestrzeni euklidesowych

Post autor: narusia »

Podane wektory uzupełnić do baz ortogonalnych wskazanych przestrzeni euklidesowych:
u1 = (1, −1, 0), u2 = (1, 1, −1) w przestrzeni \[E^3\]
radagast
Guru
Guru
Posty: 17551
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Re: Podane wektory uzupełnić do baz ortogonalnych wskazanych przestrzeni euklidesowych

Post autor: radagast »

\(u_3=u_1 \times u_2=(1,1,2)\)
ODPOWIEDZ