Nie wiem czy mogę tu coś takiego wstawić, ale mam pewne pytanie do mądrych ludzi tego świata
Czy takie przekształcenie \(\sin\left( \frac{ \pi }{4} -x\right) = \frac{1}{2}\sin\left(2\cdot \frac{ \pi }{4} - 2x\right)= \frac{1}{2} \sin\left( \frac{ \pi }{2}-2x\right)\) ma sens?
Pozdrawiam:)
wątpliwość
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
- eresh
- Guru
- Posty: 16825
- Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
- Podziękowania: 6 razy
- Otrzymane podziękowania: 10382 razy
- Płeć:
Re: wątpliwość
Nie
\(\sin \alpha\neq \frac{1}{2}\sin 2\alpha\)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę