Pomocy proste !!!

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
matexxx
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 30 paź 2017, 10:08
Płeć:

Pomocy proste !!!

Post autor: matexxx »

Ile to 1 h 20 min x 150 zł/godz ?????????
radagast
Guru
Guru
Posty: 17552
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7436 razy
Płeć:

Post autor: radagast »

\(1h\ 20 min=1 \frac{1}{3} h=\frac{4}{3} h\)
\(150 \frac{zl}{h} \cdot \frac{4}{3} h =200 zl\)
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6272
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

YChrist :!: a 20 minut to jaka to część godziny :?:
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
matexxx
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 30 paź 2017, 10:08
Płeć:

Post autor: matexxx »

Dzięki chodzi mi ile trzeba zapłacić pracownikowi za przepracowanie 1 h 20 min gdzie 150 zł płatne jest za godzinę pracy
ODPOWIEDZ