Obwody nieliniowe

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Artegor
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 594
Rejestracja: 09 lis 2015, 18:25
Podziękowania: 364 razy
Płeć:

Obwody nieliniowe

Post autor: Artegor »

1. Pewien rezystor nieliniowy opisany jest funkcją \(I = U^3- 6U^2+ 9U\) . Wyznaczyć rezystancje:
statyczną Rs i dynamiczną Rd przy U=2V i U=4V.


o ile \(Rs= \frac{U}{I} = \frac{1}{U^2-2U+1}\)
to jak obliczyć rezystancję dynamiczną?
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6272
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

Jeżeli nie ma sie pod ręką podręcznika wystarczy wklepać w Google'a https://www.google.pl/search?client=fir ... 60&bih=635
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
Artegor
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 594
Rejestracja: 09 lis 2015, 18:25
Podziękowania: 364 razy
Płeć:

Post autor: Artegor »

Wystarczy \(r= \frac{1}{ \frac{dI}{dU} }= \frac{1}{3U^2-12U+9}\)?
ODPOWIEDZ