Całka nieoznaczona

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Artegor
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 594
Rejestracja: 09 lis 2015, 18:25
Podziękowania: 364 razy
Płeć:

Całka nieoznaczona

Post autor: Artegor »

\(\displaystyle \int { sinxsin3x} dx=-cosxsin3x+3\int{cosxcos3x}dx\)

\(\displaystyle \int { cosxcos3x} dx=sinxcos3x+3\int{sinxsin3x}dx\)

Wychodzi mi taki wynik:


\(\displaystyle \int { sinxsin3x} dx= \frac{cosxsin3x-3sinxcos3x}{8}+C\)

Czy jest to prawidłowy wynik?
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10382 razy
Płeć:

Post autor: eresh »

to jest prawidłowy wynik
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
ODPOWIEDZ