geometria z diamentowego indeksu agh

Ogłoszenia osób udzielających korepetycji.
Regulamin forum
  • Każdy temat w tym dziale musi mieć w tytule nazwę miejscowości.
  • Jeżeli korepetycje nie dotyczą matematyki, proszę wpisać nazwę przedmiotu w tytule.
  • Ogłoszenia mogą zamieszczać tylko osoby fizyczne, ogłoszenia firm będą usuwane.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
sylwus7
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 09 paź 2016, 10:23
Płeć:

geometria z diamentowego indeksu agh

Post autor: sylwus7 »

Punkty A = (2, −2) i B = (8, 4) są końcami podstawy trójkaιta równoramiennego
ABC. Wierzchołek C leży na prostej x − 3y + 34 = 0.
Znajdź równanie okręgu wpisanego w trójkaιt ABC.

Obliczyłam współrzędne wierzchołka C (-4,10) i nie wiem co dalej.

Jak mam wyznaczyć współrzędne środka tego okręgu???
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6272
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

Nie rozwiązujemy TUTAJ zadań z aktualnych olimpiad, konkursów itp.

http://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=73&t=65891
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ