Całka podwójna.

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Lukasz44
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 186
Rejestracja: 08 mar 2013, 12:17
Podziękowania: 100 razy
Otrzymane podziękowania: 1 raz
Płeć:

Całka podwójna.

Post autor: Lukasz44 »

Witam, proszę o pomoc

Oblicz całe podwójną \(\int_{}^{} \int_{D}^{} \frac{x^2}{y^2}dxdy\)

\(D: ((x,y):y \ge x,y \ge 2,y \le 3,y \ge \frac{1}{x},x>0)\)
miodzio1988
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1751
Rejestracja: 05 sie 2009, 13:08
Otrzymane podziękowania: 207 razy

Re: Całka podwójna.

Post autor: miodzio1988 »

Zacznij od wykresu i zapisz obszar jako obszar normalny
W sprawie rozwiązania zadań proszę pisać na numer GG
6401380
ODPOWIEDZ