Równanie różniczkowe

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Sway22
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 131
Rejestracja: 02 gru 2021, 22:58
Podziękowania: 44 razy
Płeć:

Równanie różniczkowe

Post autor: Sway22 »

Znajdź całkę ogólną równania \(t^2x'' - 3tx' + 4x = 0 \) wiedząc, że ma ono rozwiązanie szczególne \(x_1(t) = t^2\). Znajdź całkę szczególną spełniającą warunek \(x(1) = 1, x'(1) = 2\). Zrób wykres znalezionego rozwiązania szczególnego.
ODPOWIEDZ