II próbna matura 2010 z zadania.info - rozszerzenie
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
- supergolonka
- Moderator
- Otrzymane podziękowania: 29 razy
II próbna matura 2010 z zadania.info - rozszerzenie
Właśnie zamieściliśmy arkusze II próbnej matury.
http://www.zadania.info/n/3951821
Do jutra (14 marca) do godz. 16 wszystkie posty na temat zadań i rozwiązań zadań z tych arkuszy będą usuwane.
Jeżeli macie wątpliwości co do poprawności treści zadań to piszcie na
supergolonkaMALPAzadania.info
W międzyczasie możecie natomiast podać swój orientacyjny wynik w powyższej ankiecie.
Ten temat poświęcony jest poziomowi rozszerzonemu!
Temat poziomu podstawowego
http://www.zadania.info/n/3951821
Do jutra (14 marca) do godz. 16 wszystkie posty na temat zadań i rozwiązań zadań z tych arkuszy będą usuwane.
Jeżeli macie wątpliwości co do poprawności treści zadań to piszcie na
supergolonkaMALPAzadania.info
W międzyczasie możecie natomiast podać swój orientacyjny wynik w powyższej ankiecie.
Ten temat poświęcony jest poziomowi rozszerzonemu!
Temat poziomu podstawowego
- supergolonka
- Moderator
-
- Witam na forum
-
- Witam na forum
Wydaje mi się, że ta matura jest dużo łatwiejsza od poprzedniej, choć oczywiście dalej trzymacie swój wysoki poziom nadmaturalny
największe problemy miałam z zadaniem pierwszym, które na dobrą sprawę ledwo zaczęłam, a w prawdopodobieństwie pomimo tasiemcowatych obliczeń udało mi się coś doskrobać do końca - czy dobrze, to się okaże jutro licze na powyżej 80
a zadanka jak zwykle wyszukane, ukłony w stronę układających
największe problemy miałam z zadaniem pierwszym, które na dobrą sprawę ledwo zaczęłam, a w prawdopodobieństwie pomimo tasiemcowatych obliczeń udało mi się coś doskrobać do końca - czy dobrze, to się okaże jutro licze na powyżej 80
a zadanka jak zwykle wyszukane, ukłony w stronę układających
- supergolonka
- Moderator
Jeżeli chodzi o zasady ta takie są już trzeci rok, i takie zostaną.
Te maturki mają was czegoś nauczyć. Nie ma lepszej formy nauki niż próba rozwiązywania (najlepiej trudnych) zadań. I im dłużej nad nimi spędzicie czasu tym lepiej. Jeżeli macie zadania od razu z rozwiązaniami, to przy najmniejszym zacięciu od razu zaglądacie do rozwiązań i to jest bez sensu. Dlatego macie na dwa dni te zadania bez rozwiązań, żeby mogły was pomęczyć.
Oczywiście jak ktoś rozwiązał maturę w sobotę rano, to do niedzieli wieczór rzeczywiście może się trochę nudzić, ale to jest ukłon w stronę osób, które do maturki usiądą dopiero w niedzielę.
To napisawszy, przyznam się, że planujemy zamieszczać rozwiązania (a więc też dyskusję) do poziomu podstawowego wcześniej, prawdopodobnie w niedzielę rano.
Te maturki mają was czegoś nauczyć. Nie ma lepszej formy nauki niż próba rozwiązywania (najlepiej trudnych) zadań. I im dłużej nad nimi spędzicie czasu tym lepiej. Jeżeli macie zadania od razu z rozwiązaniami, to przy najmniejszym zacięciu od razu zaglądacie do rozwiązań i to jest bez sensu. Dlatego macie na dwa dni te zadania bez rozwiązań, żeby mogły was pomęczyć.
Oczywiście jak ktoś rozwiązał maturę w sobotę rano, to do niedzieli wieczór rzeczywiście może się trochę nudzić, ale to jest ukłon w stronę osób, które do maturki usiądą dopiero w niedzielę.
To napisawszy, przyznam się, że planujemy zamieszczać rozwiązania (a więc też dyskusję) do poziomu podstawowego wcześniej, prawdopodobnie w niedzielę rano.
- supergolonka
- Moderator