Szukam porad dotyczących szkoły

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
eriss

Szukam porad dotyczących szkoły

Post autor: eriss »

Cześć! Jestem studentem drugiego semestru studiów licencjackich z ekonomii ze specjalizacją w analizie ekonomicznej. Zastanawiałem się, o ile korzystniejsze byłoby ukończenie studiów magisterskich z ekonomii, gdybym w końcu chciał pracować w zespole doradców. Studia magisterskie ułatwiłyby mi naukę na studiach licencjackich, ale musiałbym spędzić w szkole dodatkowy rok. Każda rada jest naprawdę pomocna
KawangThorny
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Re: Szukam porad dotyczących szkoły

Post autor: KawangThorny »

Jeżeli chcesz pracować w zespole doradców, studia magisterskie mogą być bardzo dobrym wyborem. Jednak warto dokładnie przemyśleć wszystkie za i przeciw oraz skonsultować się z osobami, które mają doświadczenie w tej dziedzinie.

Pamiętaj, że najważniejsze jest to, abyś podjął decyzję, która będzie dla Ciebie najlepsza.

Powodzenia w podejmowaniu decyzji!
Hoseatark
Witam na forum
Witam na forum
Re: Szukam porad dotyczących szkoły

Post autor: Hoseatark »

Studia magisterskie mogą rzeczywiście otworzyć więcej drzwi, zwłaszcza jeśli chcesz pracować w doradztwie, gdzie wykształcenie wyższe często bywa wymagane lub przynajmniej mile widziane.
ODPOWIEDZ