Wyznacz równanie parametryczne i ogólne prostej
przechodzącej przez punkt \(P=(0,1,3)\) I równoległej do wektora \( \vec{u} =[-1,-1,0]\)
Równanie parametryczne, ogólne prostej.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
- nijak
- Czasem tu bywam
- Posty: 121
- Rejestracja: 09 lis 2021, 10:17
- Lokalizacja: 53°7'24"N 23°5'11"E
- Podziękowania: 40 razy
- Otrzymane podziękowania: 31 razy
- Płeć:
Re: Równanie parametryczne, ogólne prostej.
Postać kierunkowa:
\[ \frac{x-0}{-1}= \frac{y-1}{-1} = \frac{z-3}{0} \]
Postać parametryczna:
\(t\in \rr\)
\[\begin{cases} x=-t \\ y=-t+1 \\ z=3 \end{cases}\]
Pozdrawiam
\[ \frac{x-0}{-1}= \frac{y-1}{-1} = \frac{z-3}{0} \]
Postać parametryczna:
\(t\in \rr\)
\[\begin{cases} x=-t \\ y=-t+1 \\ z=3 \end{cases}\]
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 25 mar 2023, 18:05 przez nijak, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli doceniasz pracę autora tego rozwiązania, to podziękuj mu zostawiając .
\(e^{i\pi}+1=0\)
\(e^{i\pi}+1=0\)