Geometria analityczna.

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Robakks
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 149
Rejestracja: 30 wrz 2012, 20:36
Podziękowania: 2 razy
Otrzymane podziękowania: 13 razy
Płeć:

Re: Geometria analityczna.

Post autor: Robakks »

Korzystasz ze wzoru na cosinus kąta między prostymi
Tutaj pojawią się pierwiastki

\(\cos{\varphi} = \frac{A_{1}A_{2}+B_{1}B_{2}}{ \sqrt{A_{1}^2+B_{1}^2} \cdot \sqrt{A_{2}^2+B_{2}^2} }\)
Awatar użytkownika
Jerry
Expert
Expert
Posty: 3540
Rejestracja: 18 maja 2009, 09:23
Podziękowania: 51 razy
Otrzymane podziękowania: 1946 razy

Re: Geometria analityczna.

Post autor: Jerry »

Co ciekawego jeszcze wymyślicie?
Rozwiązanie z podpowiedzi radagast, zrealizowane przez janusza, to najprostsza droga do odpowiedzi :idea:

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ