Zbiór wartości funkcji
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Czasem tu bywam
- Posty: 95
- Rejestracja: 15 sty 2023, 13:15
- Podziękowania: 34 razy
- Otrzymane podziękowania: 2 razy
Zbiór wartości funkcji
Wyznacz zbiór wartości funkcji \(f(x)=2x-|2-x|-|x|,\ x \in [-2;10]\)
Ostatnio zmieniony 26 lut 2023, 17:44 przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości: cała "matematyka" w kodzie i [tex] [/tex]
Powód: Poprawa wiadomości: cała "matematyka" w kodzie i [tex] [/tex]
- eresh
- Guru
- Posty: 16825
- Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
- Podziękowania: 6 razy
- Otrzymane podziękowania: 10381 razy
- Płeć:
Re: Zbiór wartości funkcji
dla \(x\in [-2,0)\)BarT123oks pisze: ↑26 lut 2023, 14:40 Wyznacz zbiór wartości funkcji f(x)=2x-|2-x|-|x|, x należy do [-2,10]
\(f(x)=2x-2+x+x=4x-2\)
dla \(x\in [0,2]\)
\(f(x)=2x-2+x-x=2x-2\)
dla \(x\in (2,10]\)
\(f(x)=2x+2-x-x=2
\) ZW=[-10,2]
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę